Behandlingsprosessen

- for økt livskvalitet

Prosessen ved et førstegangsbesøk – hvordan jobber vi?

Lurer du på hva som skjer på et førstegangsbesøk hos oss?

La oss ta deg gjennom prosessen, steg for steg.

1. Få et helhetsinntrykk av pasient og innsikt i skadehistorikk

Ved første time ønsker vi å få et helhetsinntrykk av deg, og snakke om tidligere skadeforhold, sykdomshistorie og livssituasjon. Slik kan vi kartlegge muligheter for videre behandling.

2. Gjennomføring av fysiske og motoriske tester

Etter en gjennomgang av plager og smerter, vil vi gjennomføre fysiske og motoriske tester, for å utelukke problemstillinger vi ikke kan jobbe med – og på denne måten finne ut hvordan naprapati kan hjelpe deg. Testene avdekker også eventuelle sykdomstilstander, der pasienten oppfordres til å kontakte lege.

3. Behandling

Med en avklaring av ditt utgangspunkt kan vi starte med behandling, og begynner med massasje for å få i gang sirkulasjonen. Her vil vi jobbe med triggerpunkt, og undersøke hvor det er vondest, og hvor smertene hovedsakelig befinner seg. 


Når triggerpunktene er avslappet vil vi tøye kroppen i omtrent fem minutter, før vi går over til manipulasjon og justering av ledd.

4. Samtale

Når behandlingen er gjennomført vil vi ha en avsluttende samtale om øvelser du kan gjøre for å forebygge smerter, og holde ulike plager i sjakk. 


Her vil vi gi deg tips til hvordan du kan implementere øvelser i din hverdag, og gi råd om hvilke behandlinger du kan ha nytte av fremover.

5. Avtale ny time

Sammen med deg vil vi diskutere videre løp, slik at du kan booke ny time når du føler behov.

Bestill time

Hvor ofte trenger man behandling?

En behandlingsserie hos en naprapat er som regel på tre til sju behandlinger. Ved akutte problem og pasienten oppsøker naprapaten tidlig kan en til to behandlinger være nok. Smertene har da ikke pågått så lenge, og har ikke spredd seg til andre omkringliggende strukturer. 


Ved å oppsøke naprapat raskt blir man fortere bra igjen. Kroniske smerter krever ofte flere behandlinger i kombinasjon med hjemmeøvelser. Smertene har da pågått i lang tid og har ofte spredd seg til omkringliggende strukturer.