Knær

Knesmerter

Smerter i knærne kan komme av ulike årsaker, og er veldig vanlig å oppleve fra tid til annen.Ofte forårsakes knesmerter av traume i form av skade, idrett og overbelastning.Kneet er et komplekst ledd, med ben, brusk og leddhinner.

 

Knesmerter kan derfor komme av ulike typer skader på disse strukturene.Vanlige skader inkluderer meniskskade, korsbåndskade og slitasjegikt,og kan både være akutt og skje over tid.Ofte forekommer slike skader gjennom idrett. Ved akutte smerter anbefales det å oppsøke lege for nærmere undersøkelse.

 

Overbelastning er også en vanlig årsak til smerter i kneet, og kan skje over lengre tid som resultat av trening blant annet.Løperkne og hopperkne er to tilstander mange opplever, og innebærer at sener i området har blitt overbelastet.

 

En naprapat kan hjelpe ved å undersøke hvor smertene kommer fra, og benytte ulike behandlingsteknikker for å lindre smertene i knærne.Videre kan en naprapat rådføre om rehabiliteringsøvelser i henhold til de skadene og overbelastningene en opplever, både for å behandle aktuell smerte men også for å forebygge fremtidige plager.

Bestill time